perjantai 16. joulukuuta 2022

53 Pirtuparty


(Ikävä tuottaa pettymys, mutta otsikko tarkoittaa rectified spirit party)


Oli kahden saksalaisinsinöörin, Francon ja Namun, jäähyväiset party Francon ja Hasadin huoneessa. He olivat saaneet työnsä Sirkus Orenimilla päätökseen ja siirtyivät töihin Haifaan.
Kaikki volut oli kutsuttu, party ei ollut Only For Finnish Girls, joten volut merkitsivät jotain insinööreille. 
Olimmehan me volu tytöt pelanneet koripalloa iltaisin heidän kanssaan, mutta nyt saksalaisten joukkue volutyttöjä vastaan ei olisi enää täyslukuinen. Insinööritkään eivät ilmeisesti tutustuneet kibbutsnikeihin, koska kibbutsnikeja ei ollut mukana partyssa. Gillesin ja Kenkurun seurassa minä ja Ursula uskaltauduimme Hasadin huoneeseen. Pojat tiesivät, että nämä aikuiset miehet olivat metsästäneet meitä.


Saksalaisten partykin oli ilmaisen viinan party. Hekin joivat alkoholia Pohjanmaan kautta, he olivat selvästi veljeskansaamme. Tässä partyssa ei ollut Maccabeeta, Fantasiaa tai mitään vähän alkoholia sisältävää, vaan sedät panivat pöytään parasta. He olivat ostaneet Haifasta 80 % rectified spirit. 
Toinen väkevä pullo oli arak eli anisviinaa. Mitä he ajattelivat, että näin vahvasta alkoholista seuraisi? Näin vahvaa alkoholiako he olisivat Satulle ja minulle intiimipartyssaan antaneet, jos Satun ripuli ei olisi pelastanut meitä suden suusta? 


Istuimme lattialla ja rectifies spirit pullo kiersi ringissä. Nyt katsottiin, kuka istuisi pystyssä pisimpään. Samalla pelattiin tosi aikuista juomapeliä. Jokaisen piti ringissä sanoa vuorotellen mahdollisimman nopeasti fa-si-dak. Lopulta jonkun kieli aina kömmähti sanomaan does she fuck ja se oli muka hirmu hauskaa. Ha-ha. Ainakin jotkut ajattelivat niin. Huvit olivat halvat. Rectified spirit oli vieläkin pahempaa kuin vodka tai arak 
ja oli erittäin helppoa arvata, että siinä oli paljon alkoholia.


Ensimmäisen rectified spirit kierroksen jälkeen keskityin runsaisiin pistaasipähkinä- ja halvatarjoiluihin. Epäilin edelleen sitkeästi, että rectifies spirit oli saksalaisten juoni juoda volupojat Jezreelin laakson malariasuohon. Hasadin sänky vierelläni piti
 järjen päässäni ja varpaillani. Mutta saksalaiset, Gilles ja Kenkuru joivat kaiken rectified spirit. Seuraava päivä ei kuitenkaan ollut sapatti ja kohmelopäivä, vaan työt odottivat voluja vain muutaman tunnin päässä. Pian Gilles ja Kenkuru olivat aivan humalassa ja liimautuivat minuun ja Ursulaan. Naisen vaistoni oli jo kertonut, että Kenkurun ja Ursulan välillä oli menossa jotain. Näimme Ursulan kanssa tilaisuutemme tulleen, raahaisimme pojat sänkyihimme Finlandia husetiin. Emme olleet nähneet ketään koskaan niin humalassa emmekä olisi näitä känniääliöitä edes uskaltaneet jättää omaan sänkyyn tukehtumaan oksentamiseen. He tarvitsivat valvontaa. Mutta menetimme rectifies spirit Playboys.


Onneksi Finlandia husetissa oli siivoussanko ja tiskivati. Nyt niitä tarvittiin oksentamista varten. Tökkäsin Ilonan ja minun sängyt yhteen parisängyksi, johon rojautin sammuneen Gillesin. Ilona ei ollut tarvinnut Finlandia husetin sänkyään enää viikkokausiin. Gilles nukkui kuin tukki, mutta minä heräsin aina, kun hän kävi levottomaksi ja työnsin hänen päänsä sängyn reunan yli oksennussangon päälle. Kun vedin hänet takaisin sänkyyn, onnellinen idiootti kävi hereillä, mutta nukahti heti uudelleen.

Aamulla yritin herättää Gillesin töihin, mutta hän vain nauroi ja yritti tarttua minuun. Jouduin kertomaan Orille, ettei Gilles selvinnyt töihin. Hymypoika Ori ei hymyillyt nyt. Pahaksi onneksi juuri tänään meillä oli kiire pestä kanatalo, koska illalla tie katkaistaisiin vesiputken korjaamisen takia. En voinut myöskään itse hyvin, koska olin huolehtinut Gillesista pitkin yötä. Ori täytyi pestä kana taloa kanssani. 
Tehtaassa volut tekivät samaa työtä kuin kibbutsnikit. Toki kibbutnikeilla oli siellä varmasti myös muita töitä kuin hiominen. Kana talossa emme työskennelleet täysin yhdessä, sillä pesu oli volujen työtä. Mutta silloin, kun oli kiire, myös kanamiehet tarttuivat vesiletkuihin. Naiskibbutsnikeja ei kana talossa ollut kuitenkaan koskaan. Kibbutsnikit saivat valita töitään, kunhan kaikkiin töihin oli työntekijöitä, mutta naiskibbutsnikit eivät valinneet olla kana lady.


Kun lähdimme aamiaiselle, pyysin Oria viemään minut Finlandia husetille. Menin katsomaan, joko Gilles pystyisi työskentelemään. Pelkäsin, että hänet lähetettäisiin pois kibbutsilta, koska saimme olla kibbutsilla, koska teimme siellä töitä. Huone haisi. Gilles haisi. Hän oli riisunut kaikki vaatteensa.
- Nyt ylös ja tule pesemään kana taloa. Se täytyy pestä valmiiksi tänään.
- Boker tov, huomenta, Gilles venytteli nautinnollisesti. - Beseder, boss lady. Tulen heti, kun olet vetänyt minulle housut jalkaan.
- Suksi perseeseen. Nyt ei ole enää aamu, aamu oli 3 tuntia sitten.
- Mielellään. Tule vaan tänne.
- You bastard.
- Hakol beseder, nyt käytit sitä sanaa oikein. 
Englantini oli aina vaan sujuvampaa.


Tuin hänet tärisevänä suihkun alle. Puin häntä sängyn reunalla ja hän yritti avata shortsieni vetoketjua.
- Minne sinä kuvittelet meneväsi, kysyin yhtä aikaa kiukkuisena enkä niin kovin kiukkuisena.
- Haluan nähdä napasi.
- Lo, ei. 
Näet napani, kun olet ensin pessyt kana talon, yritin motivoida häntä. - Ori pesee itse kana taloa, se on pakko saada valmiiksi iltaan mennessä. Yalla, mennään.

- Antaa Orin pestä. Pidetään me siestaa.

Mutta me emme pitäneet siestaa, vaan kävelimme chadar ochelille ja Gilles joi kaksi kannullista soodavettä, volun elämän eliksiiriä. Nestetankkauksesta hän virkistyi niin, että Ori antoi hänen tulla töihin.
- Slicha, anteeksi, teen pitempiä työpäiviä niin pitkään kuin määräät, Gilles sanoi Orille.
Ori sanoi onneksi hakol beseder, ok. Me Gillesin kanssa nauroimme, että Franco ja Namu lähtivät  komeasti Sirkus Orenimilta.

Lounasaikaan Tauno kysyi Gillesia. Söin yksin, Gilles pesi kana taloa. Kearan oli kertonut Taunolle, ettei Gilles ollut palannut rectified spirit partyista. Joku oli nähnyt minun ja Ursulan raahaavan Gillesia ja Kenkurua yöllä. Kerroin hänelle, että Gilles oli ollut Finlandia husetin selviämässä, mutta oli nyt jo töissä.
- Gilles sanoi, että olet hänen paras ystävänsä kibbutsilla, Tauno sanoi tarkkaillen minua.
Ilahduin tästä tiedosta kovin, mutta en halunnut jakaa iloani Taunon kanssa. Oli kiva tietää, että ajattelimme Gillesin kanssa toisistamme samoin ja tunne yhteydestä välillämme oli molemminpuolinen. Tauno oli ilmeisesti kiinnostunut siitä, miksi en tullut enää 
iltaisinchadar ocheliin, mutta en halunnut avautua hänelle.


Vasta hieman ennen päivällisaikaa Gilles laahusti lulista Finlandia husetin takaa huoneeseeni ja kaatui parisänkyyn. Laitoin peiton hänen päälleen ja toin hänelle päivällistä chadar ochelista. Yritin livahtaa 
tarjottimen kanssa kenenkään huomaamatta alakerran ovesta, mutta minulla oli huono tuuri, sillä house mother tuli vastaani polulla. Kävimme pitkän neuvottelun Gillesista ja rectified spirit partysta. Sain kuitenkin vakuutettua house motherille, että minun oli viisainta nyt huolehtia Gillesista, jotta hän olisi työkuntoinen huomenna. Jos house mother oli kyllästynyt voluihin, tällä kertaa en voinut olla eri mieltä. 



Koputin Ursulan ovelle kysyäkseni, miten Kenkuru voi.
- Ken…
Kenkuru istui sängyllä Silly-Ursula sylissään.
Silmäni pyöristyivät. – Ma kara, mitä täällä tapahtuu? Yofi yofi, hienoa! Mazel tov, onneksi olkoon! Ai kun minä olen iloinen, että te kaksi olette löytäneet toisenne.
Suljin heidät syliini. Hauska Kenkuru ja syvällinen Ursula, jin ja jang. Heillä voisi olla paljon annettavaa toisilleen. Olin alkuun ajatellut, että Ursulan ja Jasperin välille syntyisi yhteys, mutta ehkä he olivat liian raskassoutuisia toisilleen ja vastakohdat oli tarkoitettu yhteen.

Silloin kuulimme askelten ääniä. 
Kaisa ja Ilona palasivat Jerusta. Heidän kasvonsa loistivat.

- Me löysimme hänet!
- Yehudan?
- Ken, kyllä! Hän käveli meitä vastaan vanhan kaupungin kujalla. Hän asuu nyt työpaikkansa takahuoneessa mutta edelleen vanhassa kaupungissa.
- Yofi yofi, hienoa!
Ryntäsimme pomppimaan pihalle kuten ensimmäisenä aamunamme ja nytkin Ori Renaultissaan ajoi ohitsemme vilkuttaen meille. 

Yehudan englanti ei ollut aiempaa parempi, mutta Kaisa ei ollut huolissaan, vaan heilutteli lanteitaan: - Body language. Se minua kyllä jäi vaivaamaan, että Yehuda selitti jotain vaimosta. Minulle jäi epäselväksi, onko hänellä vaimo vai haluaako hän saada minusta vaimon.
- Siinä on kyllä pieni ero, sanoin. 

Toivoin, ettei Kaisa joutuisi kolmiodraamaan.
- Hän haluaa Kaisan vaimokseen, Ilona sanoi. - Jos olisit nähnyt heidät yhdessä, Maria, et olisi yhtään epävarma. Yehuda oli aivan yhtä innoissaan nähtyään Kaisan kuin Kaisa hänet. Välimatka ei ole tappanut heidän rakkauttaan. En ymmärtänyt Yehudan hepreaa, mutta sen ymmärsi body languagesta, että hän haluaa Kaisan.
Kaisa säteili.

- Ma kara, mitä seuraavaksi tapahtuu, kysyin.
- Menen Jeruun taas sapattina.
- Tämä on onnen päivä Finlandia husetissa, sanoin viitaten myös Ursulan ja Kenkurun body languageen Ursulan sängyllä.
Kuin vakuudeksi sanoilleni Gilles hiipi juuri huoneestani vaitonaisena vessaan.
- Ma kara, mitäs tämä on? Mitä tässä sirkuksessa tapahtuu, kun silmänsä hetkeksi kääntää? Mikä ilotalo Finlandia husetista on yhden yön poissaoloni aikana tullut? Oletko sinä ihastunut kukkakaupassa työskennelleeseen terroristipoikaystävään? Onko Finlandia huset niin siunattu, että se on aivan täynnä rakastuneita naisia, Kaisa halusi tietää.
- Lo lo, en. Finlandia huset on vain palvellut selviämisasemana idiooteille viime yönä. Pidän kiinni tyhmistä periaatteistani ja äidin varoituksista, vakuutin.

Mutta en hiippaillut enää chadar ochelin varjoissa puhtaiden tiskien aikaan enkä mennyt rokottamaan kanoja, kun Sirkus Orenim nukkui siestaa. Ja Franco ja Namu olivat  aloittaneet uuden elämän Haifassa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

100 Tuulen Tytär

Oli eräs alkukesä ja olin käymässä levottomaksi. Kaipuu sisälläni oli voimakas. Vaeltelin iltaisin Montmartren katuja Gillesin minulle os...