tiistai 29. maaliskuuta 2022

21 Söpöjä kibbutsnikeja



Ilona ja Satu tulivat kotiin hieman myöhemmin. Kaisa oli tuttuun tapaan edelleen tanssimassa Playboysissa.

- Minne te piilouduitte Jasperin kanssa?

- Istuimme gymin katolla, se on hänenkin lempipaikkansa täällä. Ei meidän ollut tarkoitus piiloutua, mutta unohdimme ajan, kun juttelimme. Tai hän jutteli enimmäkseen. Ja tiedättekö, minä ymmärsin kutakuinkin kaiken, häntä oli niin helppo ymmärtää. Kuin olisi koulun kielistudiossa kuunnellut BBC-englantia. Uskon, että englannin puhuminen helpottuu pian. Oli harmi, että minua ei ollut kynää ja paperia tehdä muistiinpanoja, koska hän sanoi asiat niin helposti. Miksi englantia opetettiin koulussa niin monimutkaisesti? Opin hyödyllisiä sanojakin kuten cochroach eli torakka. Sitä ei kouluenglannissa mainittu 10 vuoteen.


- Ahaa nyt minä ymmärrän. Me palasimme ison volujen talon kautta. Ilona kertoi. - Jasper istui sängyllään autuas ilme kasvoillaan, vaikka Noblesse leijaili siellä edelleen. Sinä siis olet sen autuuden takana. 

- Hän tarvitsee tosi paljon tukea, kerroin. - Hän ehdotti, että voisi viedä meidät Haifaan, mutta heti perään varmisteli, haluanko ylipäätään olla hänen seurassaan. Tunsin kyllä itseni aika avuttomaksi hänen suuria murheitaan kuullessani. Mutta hän on tosi hyväkäytöksinen.

-Meilläkin oli seikkailu. Menimme pelaamaan korttia Chaimin ja Galin kämpille. Tiedätkö heidät?


- Lo, en.

- He ovat kaksi nuorta kibbutsnikia. Olet varmasti huomannut heidät. He ovat jo käyneet armeijan eli ovat meitä muutaman vuoden vanhempia. Chaim istuu tehtaalla ikkunan edessä, muistathan?

- Ken ken, kyllä kyllä, nyt tiedän. Hän soitti kitaraa tervetuliaisnuotiollamme?

- Hän juuri on Chaim. Hän oli tosi ystävällinen, lupasi auttaa hankkimaan tietoa kibbutseista. Se on paljon helpompaa heprean kielellä, Ilona kertoi innoissaan.

Satu iski minulle silmää Ilonan takana. Chaim oli tehnyt myös minuun vaikutuksen. Hän oli eksoottinen rastapää, jolle voisi helposti menettää sydämensä ikuisiksi ajoiksi.

- He asuvat niissä vaatimattomissa yksinasuvien kibbutsnikien rivitaloissa kibbutsin toisella laidalla. He olivat värkänneet nuotion tervetulopartyihimme.

- Millaisia heidän huoneensa ovat? Ovatko ne parempia kuin Finlandia husetissa?

- Hieman mutta eivät olennaisen paljon. Heilläkin on yhteisvessat ja -suihkut.

- Kukas Gal on?


- Vaaleanruskeatukkainen tosi söpö nuori kibbutsnik, olet sinä hänetkin varmasti huomannut. Hän tekee töitä hedelmätarhassa.

- Ken, kyllä varmastikin, mutta tuntomerkki söpö on täällä aika huono, se pätee noin sataan nuoreen mieheen.

- Totta.

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

100 Tuulen Tytär

Oli eräs alkukesä ja olin käymässä levottomaksi. Kaipuu sisälläni oli voimakas. Vaeltelin iltaisin Montmartren katuja Gillesin minulle os...