perjantai 11. marraskuuta 2022

35 Öisiä pianokonsertteja

 



Eräänä iltana tauno siskot olivat myöhään Tiberiaksessa. En ollut päässyt mukaan, koska bakteerit taistelivat suolistossani. Tytöt eivät palanneet edes päivälliselle, joten päätin hakea heille leipää ja voita chadar ochelin leipähuoneesta. Chadar ochel oli pimeä, mutta lähestyessäni sitä kuulin pimeydestä pianomusiikkia, jonka tunnistin Simonin ja Garfunkelin Boxeriksi. Istuuduin eteisaulaan seinävierelle kuuntelemaan. Hämärä chadar ochel, vain ulkoa valolyhdyistä kantautuva vähäinen valo ja tilan korkeuksiin asti täyttävä pianomusiikki. Öisin, kun vilske ja hyörinä oli hiljennyt, chadar ochelilla oli toiset kasvot.


Kitarapoika Gilles soitti pianoa. Hän oli 
vilkas ranskalaispoika, jolla oli tummat kiharat. En ollut tutustunut häneen vielä paremmin. Me volut istuimme yhdessä chadar ochelissa ruoka-aikaan, juttelimme niitä näitä, mutta niinä hetkinä ei syvemmin tutustunut toisiin. Paremmin tutustui samalla työpaikalla, iltapäiväretkillä tai partyissa.



Taputin hänelle.
- Sinä todella osaat soittaa, se oli kaunista.


Siitä eteenpäin Gilles haki minut toisinaan kuuntelemaan öisiä konserttejaan tyhjälle chadar ochelille.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

100 Tuulen Tytär

Oli eräs alkukesä ja olin käymässä levottomaksi. Kaipuu sisälläni oli voimakas. Vaeltelin iltaisin Montmartren katuja Gillesin minulle os...